Sidor

tisdag 25 juni 2013

Frukostbricka med spelplan

Förra veckan åkte jag till en second hand-butik i hopp om att hitta en gammal frukostbricka. Och det gjorde jag! Ibland har man verkligen tur. Den var fin som den var, men jag kände ändå för att göra något litet extra med den. Jag använde en cirkelstans och stansade ut nio stycken rundlar i dekorplast. Fäste dem sedan på brickan och målade med vit snickerifärg ovan. Benen lät jag vara som dom var. Sist målade jag ett lager genomskinlig lack ovan allt.

En färdig spelplan! Nu saknades bara spelbrickorna. Ett gäng stenar i kombo med en svart märkpenna var allt som behövdes för att fixa det. Jag har redan förlorat tre gånger och vunnit noll..

De här fotona skulle kunna varit tagna vilken vardagskväll som helst hemma hos oss. Barnen går och lägger sig själva utan trassel om tandborstning och "vill INTE sova!", vi spelar spel i kvällssolen och sambon ligger naken och äter vindruvor på nytvättade vackra sängkläder ;-) Och när jag ändå är inne på sängkläder. Jag älskar dessa! Våra påslakan har jag sytt av gamla broderade underlakan med spets, se mer info här. Kanske ett av mina allra bästa pyssel!

edit: jag hoppas ni förstår att jag var ironisk i det sista stycket ;-)

19 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Inte vet jag hur du hinner och var alla dina idéer kommer ifrån. För du är tamejsjutton helt grym på allt du tar dig för. Om du visste vad jag är glad att du finns här i bloggvärlden och inspirerar!!!

mymixednailpolish.blogspt.com sa...

kul ide!!!

HönaPöna sa...

så underbart fin bricka... och kvällarna hos er låter väldans härliga! :-)

Fröken Prickig sa...

Så underbara kvällar, tänk om man hade det så:)

Fröken Foto sa...

Vilken idé spruta du är :) Fantastiskt fin... och så härligt med långfrukost :)

kram kram Malin

Läcksökning sa...

Jätte trevlig :)

Johanna | Tillvaron.se sa...

Superfint! Låter inte fel något av det där!

Pysselbolaget sa...

Du är så fiffig! Gillar skarpt resultatet.

Fröken Pimpinett sa...

Smart och fin idé som alltid. Jag gillar inte frukost i sängen, men spel i sängen låter fantastiskt!

Annika sa...

Åh så bra tips, snyggt blev det med!

Fröken Fräken sa...

Nämen, du köpte väl en lott samma dag också? För det där med att leta efter en sak och så hitta den på en gång på loppis är ju helt unheard of!
Mycket stilren och snygg bricka - och självklart går det så bra så att komma i tid i säng även om man är vuxen..

Den prickiga kudden har jag inte gjort själv utan det är ett Ikeatyg som fanns för ett par år sedan och som jag grämer mig grymt över att jag inte köpte mer av. Så fint!

ida [fotograferat] sa...

Mycket piffigt måste jag säga! Tror jag ska satsa på att bli lite pysslig i mitt nästa liv... :)

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vilken bra idé med spel på brickan. Trä och vitt är en så snygg kombination. Naken maken och vindruvor låter inte fel det heller... ;) Kram

Taubanevegen sa...

Så herlig! :)

Og betongklokka i noen av innleggene under var kjempetøff!

Inspirerende blogg! Flotte bilder. Legger meg til som følger. :)

Helena, Craft and Creativity sa...

Så fint och fiffigt med tre-i-rad på brickan! En toppenidé! Hoppas du får vinna någon gång också... ;-) Kram! /Helena

Alviti sa...

Du är då alltid lika kreativ och kommer med fiffiga idéer! Smart och snyggt var detta! Kram carolina

Maria O. sa...

Kan bara hålla med, du har otroligt många bra idéer och en fantastisk förmåga att förverkliga dem också. Du inspirerar verkligen :)
Kram Maria

E.Winberg sa...

Satan va snyggt! Det där önskar jag att jag kunde företamig att göra :)

Åsa sa...

Fint! Kul idé!