Sidor

söndag 18 augusti 2013

Stickat kuddfodral

För knappt två år sedan lärde jag mig via youtube och beskrivningar på nätet att virka. Det gick ju faktiskt ganska bra och jag tänkte att det var dags att lära sig sticka också. Jag kan meddela att sticka är ungefär 100 gånger svårare än att virka, och där gav jag upp ;-)

Men min gamla dagmamma som jag hade när jag var pytteliten, hon kan minsann konsten att sticka. Och jag har nyligen fått ett sådant väldigt fint kuddfodral av henne i allra mjukaste garnet och bästa färgerna. Jag tycker så mycket om det! Tänk vilken bra dagmamma va, som hjälper mig att vila mjukt på dagvilan även när jag är över 30 :-)

För mer söndagsinspiration, kika in på Fabriken.

17 kommentarer:

ida [fotograferat] sa...

Jag är helt såld på stickade tröjor (köpa, inte sticka). Kudden ger mig samma ha-begär... haha...

kavallinskan sa...

Vilken superfin kudde du fick! Jag kan virka lite men absolut inte sticka :)
Kram viktoria

HönaPöna sa...

å, vilket jättefint!
Jag kan varken eller, men tänker att jag ska lära mej det, nån dag!

Johanna Stålros sa...

Se där ja vilket fint bidrag du fick till;) Duktiga du, kan varken sticka eller virka...Kram fina du

Karin A sa...

Vilken underbar kudde och fin present. Jag tyckte länge det var svårare att virka men lärde mig också via youtube. Kram!

Finaste Stina sa...

Vilken fin kudde! Om jag skulle jämföra stickning och virkning så är det så tycker jag att det är roligare med virkning för att man kan börja och sluta precis hur man vill, ta av tråden och börja någon annan stans. Med stickning sitter man ju alltid fast med typ 50 maskor som man måste göra något av. :)

Johanna i Kulla sa...

Precis samma här. Lärde mig virka för några år sedan och vill så gärna bli bra på stickning med! Måste hitta tålamodet bara tror jag.. Ha en fin vecka!

Fiff sa...

Väldigt fint! Jag brukar säga att virkning är lättare, för det går ju bara att tappa en maska :-)

Johanna | Tillvaron.se sa...

Så snyggt så snyggt. Det låter dock som jag i detta lägger ner mina tankar på att gå vidare på stickning efter att den virkade filten blir klar...

Iris // Alla dagars kaos sa...

Men så fint! Jag tänkte lära mig sticka en dag faktiskt.. står på listan :)

kram /iris

smäm sa...

Jättefint. Kul att ni fortfarande har kontakt. Hade en jättebra dagmamma när jag var liten. Har ingen aning om vad hon gör nu för tiden.

Taubanevegen sa...

Nydelig pute! Heldige du! :)

Musqot sa...

Men ååå vilken toppendagmamma! Vad snällt!

kungen o majkis sa...

Jättehärlig kudde! Ja, sticka är knöligt....jag tycker att det räcker så bra så att hålla reda på en maska åt gången :-D!

Borgmästaren sa...

Har svårt att föreställa mig att du som är så händig och klarar det medta i pysselväg gick bet på stickning. Men du gör ju så mycket annat fint. Räcker kanske med det?

Karin sa...

Vilken bra dagmamma och vilken fin kudde. Tror nog att det är med stickning som med virkning, det är lätt när man kan :) Ha det bra Karin

Jennifer - Love and Respect sa...

Riktigt fin kudde :D Om du är lite inne på stickning så kan jag rekommendera www.ravelry.com ett stickforum där jag är med och 4 miljoner andra ihärdiga stickare. Där finns det sjuuukt många mönster och tips och trix.