Sidor

lördag 23 november 2013

#selfie

Ni har väl sett första avsnittet av "alla är fotografer"? Det handlade om att ta ett självporträtt som berättade vem man verkligen är. Ofta fastnar man i samma pose, ansiktsuttryck och förmedlar en känsla som är den man VILL förmedla men kanske inte den man är. Katarina utlyste efter programmet en utmaning om att lyckas med att ta en riktig selfie.

Min tolkning av Brooke Shadens "alice" 

Det här är min selfie och kanske måste jag underkänna mig själv. Den här bilden förmedlar inte vem jag verkligen är. Det visar inte den trötta trebarnsmamman med tovor i håret, en unge vid bröstet och mobilen i ena handen. Fast, å andra sidan så är den här bilden typiskt mig på andra sätt. Jag får en idé och så måste jag göra den pronto. Jag sätter mig och fixar och leker och går in i min egen värld där ingen når mig. Den är inte perfekt, men jag leker ju bara. Jag tänker att jag kan göra det mer noga en annan dag. Men den dagen kommer inte och faktiskt blir det oftast som allra bäst när jag inte har några krav på mig själv.

14 kommentarer:

Lilladockan sa...

EXAKT så är jag. Jag gör en test/leker, tänker att jag ska göra bättre en annan gång. Antingen så gör jag det aldrig igen, eller också gör jag det och inser att det jag gjorde först ändå blev bäst. Skönt att höra att det finns fler som gör på samma sätt :)

Rumpetuss sa...

Supercool bild!! Du är så duktig!!

kungen o majkis sa...

Så läcker bild :-D! Man blir ju aningens fundersam på hur du har gjort :-D!

tinajo sa...

Gillar bilden jättemycket, jag tog en selfie för något år sedan som jag tycker om (trots att mitt ansikte inte ens syns, haha): http://tinajoathome.com/2012/04/09/first-self-portrait/

Tycker på något sätt att känslan var liknande din. :-)

Ester sa...

häftig bild!

ida [fotograferat] sa...

Jag tycker den är klart godkänd! Jag har inte alls lyckats än... Hur svårt ska det vara egentligen?! haha...

Katarina sa...

Jag tycker att den är grym! Jag lyckas inte ta någon riktig selfie då jag inte har ett stativ, men knåpade ihop några bilder idag som jag ska kika på lite senare.

Skitläcker bild tycker jag! Mina bilder speglar nog mer den jag är just nu. Lite sliten, frusen och längtar efter ledighet och värme haha.
Kram

Musqot sa...

Så grym!! Jättecool bild! På önskelistan står ett inlägg om hur du gjort detta!
Trevlig kväll!

Mirre Syr sa...

Jag tycker din bild var så häftig och det jag ser som min tolkning av bilden är en kvinna som har mycket omkring sig, men som står (sitter)stadigt i livet och det kanske inte är så långt ifrån livet som småbarnsmamma... :)

Åsa Tidqvist sa...

fantastisk bild!

LissenTo sa...

Åh vad jag gillar den här bilden, supercool och jag blir så inspirerad. Måste fråga hur du har gjort med håret?

Varje människa har många sidor, vilken tur. Den där kreativiteten och skapande sidan är fantastisk hos dej.
Vardagsmänniskan är en annan del som man inte vill vara utan heller.

Kram
Lissen

Queen of Kammebornia sa...

Wow! Jag svimmar nästan. UNDERBAR bild!!! Stor kram!

Maria O. sa...

Säger som Queen of Kammebornia här ovan. Wow! Riktigt snygg bild!
Kram Maria

Sofia sa...

Sjukt snygg bild!