Sidor

måndag 9 december 2013

DIY: hårsmycken

Här om dagen pysslade jag ihop två stycken hårsmycken. På baksidan av smycket sitter ett hårspänne. Sätt det direkt i håret på en stor människa, eller på ett spetsband och knyt runt huvudet på en liten människa. Man kan också fästa smycket t.ex på en liten virkad mössa. Passar perfekt till babyfotografering, dopkläderna, nyårsfesten eller på solhatten varma sommardagar (som just nu känns oerhört långt borta).

Jag har gjort en liten beskrivning av hur jag gjort nedan. Här är en lista på de saker jag använde till mina hårsmycken:

  • tygremsor ca 2x50 cm (jag har använt tyll till det ena smycket och linnetyg till det andra som jag tvättat i maskin för att få en ruffig kant)
  • fjädrar 
  • spetsband
  • virkade blommor
  • pärlor, knappar
Sy en söm för hand längs ena långsidan på tyllen/tyget. Dra ihop och knyt. Sy på spets, fjädrar, virkade blommor, pärlor, knappar etc. På det beiga smycket har jag gjort samma sak med det långa tyget på ett spetsband, dvs sytt en söm längs ena långsidan och dragit ihop. Sy på ett hårspänne på baksidan. Klart!

7 kommentarer:

fru Larsson sa...

Så fantastiskt vackra!! Får bli till att försöka göra nåt liknande, kanske kan passa till nån som julklapp :)

Ester ❤ ett kreativt liv sa...

Såå fint och såå söt modell! :) Ska lägga detta på minnet!

Daniela sa...

Så vackert! Du gör så himla mycket fint.

Anonym sa...

❤️

HönaPöna sa...

jättefint... och passar ju såklart perfekt på din lilla söting!

Fiff sa...

Fina! Gillar särskilt den med knappen :-)

Monsterscircus sa...

Otroligt charmig hårsmykke och med din naturliga talang för försköna material. Tack för en bra idé och fantastiska bilder Malin!