Sidor

tisdag 4 mars 2014

Mönster: Virkad babymössa

För några månader sedan hade jag "virka-mössor-mani" och det verkar som att den har kommit tillbaks. Speciellt som jag får besök av massa söta bebisar i hemmastudion och gärna vill trycka på dem en virkad mössa eller två ;-) Här är ett plätt-lätt virkmönster på en babymössa. Klicka här för att få upp bilden i större format, spara ner och virka loss!

Jag har använt ett ganska tjockt ullgarn och en lite för stor virknål (för att få den lite luftigare). Minns tyvärr inte namnet på garnet, men gissningsvis var det anpassat för virknål nr 5 och jag använde nr 7. Vill man ha en mindre mössa, anpassat för nyfödda, så gör man resåren mindre. På bilden sitter mössan på 5 månader gamla minitrollet.

1 kommentar:

Villa Ell sa...

Guuuuu vilken sötnos! Undra om jag verkligen kommer att lära mig virka?

Ha en fin tisdag
Kram Sandra