Sidor

fredag 25 april 2014

Muggkaka

Nu har trenden med mugcakes hittat hem hit också. Mest för att jag tycker att muggkaka låter så gulligt :-) Jag kikade runt på olika recept och gjrode sedan en egen variant.

4 msk mjöl
4 msk socker
lite vanillinsocker
1 ägg
4 msk mjölk
typ 4 msk flytande smör


blanda ihop till en slät smet, smöra formar och häll upp. Räcker till två större eller kanske fyra mindre formar. In i micron. När smeten höjer sig så plocka ut. I vår micro var det efter 30 sekunder på full effekt.

Topping:

En stor klick nutella, hackade valnötter och jordgubbar.

Jag är inte såld, kakan är ganska svampig, men vid stort akut chokladbehov funkar det. Fast det gör å andra sidan en stor klick nutella också ;-) Herr Pastill gillar den, så det är blandade betyg här hemma. Funderar på att prova ett lite mer nyttigt frukostalternativ, har ni några tips på recept?

edit: Det verkar som att folk gillar den bättre utan ägg, så kanske värt att prova det :-)

3 kommentarer:

Stella sa...

Nä fy. Jag provade en frukostvariant från icas hemsida med hallon. Blä

Malin på pastill.nu sa...

Haha, då ska jag inte prova den då :-D

Johanna | Tillvaron.se sa...

Är det alltså att den görs i micron som är mugg-grejen? Jag har nog aldrig riktigt fattat vad det är tror jag. Såg gott ut gjorde det i alla fall. Till frukost gillar jag gröt dock...