Sidor

tisdag 16 december 2014

Julklappstips: gör en fotokub

Dagarna rusar fram nu i december och det börjar bli bråttom att fixa julklapparna (jag är som vanligt ute i sista sekund, typ nästa vecka ;-)). Igår visade Helena en jättesöt snöglob och idag tänkte jag tipsa om en snabbpysslad och uppskattad julklapp, nämligen en fotokub. Perfekt att fylla med foton på barbarnen till mormor eller fina minnen till din kärlek att ha på jobbet.

Det man behöver är:

o 6 stycken foton
o Fotoskärare eller, om du är stadig på handen, en vanlig sax
o Tejp (gärna dubbelhäftad) eller fotoketter
o En fotokub, finns t.ex att köpa här

Foton tagna av Pastill Foto och Juliana Wiklund

Börja med att skära ut dina foton i kvadrater i rätt format. I fotokuben finns en svart ask som man kan tejpa sina bilder på. Jag hade råkat slänga min ask och fick tejpa fast dem i kanterna på kuben. För att piffa till den lite extra och dölja tejpen kan man göra den lite extra personlig genom att tejpa papperstejp på kanterna, se tidigare inlägg här. Då håller den även ihop bättre om små mini-människor pillar på den.

Nu är det bara att slå in din fotokub. Jag älskar att blanda upp lite ruffigt med skira material. Här har jag bundit en remsa tyll som paketsnöre.

Imorgon är det Sofias tur att bjuda på lucköppning i the Creative Collectives julkalender. Alldeles säkert kommer det vara något grymt smart och kreativt!

3 kommentarer:

sveas punkt. sa...

Ååh, så fin!! Har en kub men är hel kass på att framkalla bilder... Men kanske skulle göra ett ryck, julklapp till maken kanske så att jag får behålla den! ;)
//Sandra

Ester sa...

Häftig!

Petra / Popetotrora sa...

Fiiin! En superpresent ju!