Sidor

fredag 18 december 2015

DIY: Bind en julkrans

Igår visade Gina hur man gör pappersstjärnor. Gå in och ladda ner mallen och gör fina stjärnor till julgran och juldukningen! Idag äar det min tur att visa på ett julpyssel i vår gemensamma julkalender.

Förra helgen var vi några som samlades för att pyssla dörrkransar tillsammans. Värdinnan är florist och lärde oss hur man binder en julkrans. Du behöver:

o stomme (halm, ståltråd, kvistar eller frigolit t.ex)
o bindtråd (grön ståltråd som finns i blomsterbutiker)
o ris som du vill binda med (granris, blåbärsris, lingonris, ljung)
o dekorationer (kottar, band, nötter, kanelstänger, julgranskulor, sprayfärg eller nästan vad som helst)
o blomstersax / sekatör
o limpistol

Tricket är att knipsa små bitar av granriset och binda upp det på stommen. Ju mindre bitar desto mer perfekt krans. Det tar längre tid än man tror så ta inte för små bitar om du har dåligt tålamod ;-) Sedan kommer det roligaste, att dekorera! Kanske gillar du bäst när det är så lite pynt som möjligt eller så går du bananas och pimpar den full med julgranskulor eller sprayar hela kransen neonrosa. Det går verkligen att göra kransen personlig!

Ni som följt mig ett tag vet att jag inte kan göra saker lagom eller efter beskrivningar, så jag gjorde min egen design och dessutom gjorde jag tre stycken. Den sista är dock inte klar än. Till den första använde jag en krans av grenar. Eftersom kransen i sig var så fin ville jag att den skulle synas ordentligt så jag band inte runt hela.

Jag ville ha en lite ruffigare stil så jag tog lite större bitar av granrisen och band åt två olika håll. När jag var nöjd med grunden så limmade jag på de sista bitarna med limpistol. Jag sprayade några grenar med vit sprayfärg och limmade på kottar, rosett och en liten fågel. Rosetten har jag gjort genom att limma ihop ett ögglor på ett sidenband upprepade gånger.

Den andra kransen har en stomme av halm. Själva stommen är inte så snygg men jag ville ha samma stil som den första kransen, så jag band en bit av stommen med hampasnöre. Precis som den första kransen så band jag grenar åt varsitt håll, fäste och limmade på ljung, blåbär- och lingonris samt dekorationer. Blåbärssrisen sprayade jag med guldfärg.

Imorgon går stefettpinnen vidare till Helena som ska öppna lucka nummer 19 i vår julkalender. För att inte missa något i vår julkalender, följ oss på vår facebooksida.

2 kommentarer:

willowday sa...

I love the event, the results and the post! Beautiful.

Ruth | HungryHeart.se sa...

Vilka otroligt vackra kransar! Det är så himla fint med lite yvigare, naturliga kransar och dekorationerna i dem är så söta också!