Sidor

torsdag 11 februari 2016

DIY: Gör en drömfångare

Några har sett min drömfångare på facebook och instagram, och jag har lovat att visa hur jag gjort den, så här kommer en beskrivning. Det här har jag använt till min drömfångare:

o En stålring i den storleken man önskar (finns i hobbybutiker)
o Bomullsgarn
o Virkad duk som är lite mindre än stålringen (finns i second hand butiker)
o Spetsband, snören, fjädra, sidenband, pärlor mm

Jag började med att virka fast duken på ringen med bomullsgarn. Fick ovärderlig hjälp av en liten kattunge ;-) Om man inte hittar något spetsduk kan man istället knyta mönster med ett snöre eller garn. Det finns flera tutorials för detta på t.ex youtube.

Sedan är det bara att fästa band, spets, fjädrar mm så som man tycker är fint. Jag har använt spetsband, mohairgarn med öglor, fjädrar samt träpärlor på min drömfångare. Pärlor och fjädrar är fästa med limpistol, mitt kanske mest använda pysselredskap!

När jag ändå var uppvärmd med att göra en liten drömfångare så fortsatte jag med en stor. Jag har gjort på nästan samma sätt här, men använt två ringar (rockringar, för att vara exakt). Ringarna har jag klätt in i tygremsor och duken har jag sytt fast istället för att virka. Duken var egentligen lite för stor, men jag har klippt sönder den för att den ska passa min drömfångare. Se till att klippa smart och fästa trådar så att den inte repar upp sig.

Ringarna är fästa i toppen med tygremsor och i botten är de skilda med distanser (pinnar som jag tryckt in i hål i rockringarna). Botten i drömfångaren XXL är gjord med snören som jag bundit mellan ringarna och sedan tygremsor som jag lindat runt. Slutligen har jag limmat på tygremsor, spetsband och sidenband md en limpistol på undesidan av den främre ringen.

Den fädiga bilden är en komposition. För att ta bilden så lägger man drömfångaren på en madrass, poserar bebisen och tar en bild. Sedan tar man BORT bebisen, lyfter upp drömfångaren och tar en till bild där man ser spetsbanden hänga. De två bilderna sätts sedan ihop i Photoshop.

Lycka till ♥

5 kommentarer:

Helena, The Swenglish Home sa...

Du fortsätter att inspirera, Malin, och denna svävande bebis-i-drömfångaren-bild är helt fantastisk! Din tekniska skicklighet i kombination med ett otroligt bildseende och kreativitet - underbart!

Kram,
Helena

Tante Mali sa...

Sooooo sweet!
Looks realy lovely!
Happy days
Elisabeth

Annika GW sa...

Fint!!!!!

Piia sa...

Underbar! Jag har köpt handgjorda drömfångare av min granne. Den här idén med färdigvirkade dukar var ju super! Får jag länka till detta inlägg och låna en av bilderna på min sida?

Malin på pastill.nu sa...

Piia: det får du jättegärna göra! Försökte svara på din blogg men hittade tyvärr inte hur man gör.

Vänligen Malin