Sidor

söndag 16 augusti 2009

Bokförvaring


Var ute hos mina föräldrar och hittade några "förvaringslådor" i lackad furu som min morfar gjorde till oss när vi var små att ha vantar och mössor mm i. Nu låg de i ett hörn i mina föräldrars källare. Vad gör man då? Jo, man slipar, målar och målar igen och så sätter man upp dem ovanför dotterns säng och ställer böcker i dem, såklart! :-)

Nu ska jag bara hitta en mysig sänglampa också..

6 kommentarer:

klockarbarn sa...

Så smart, enkelt och snyggt.

Malin sa...

Snyggt, lite färg gör susen på det mesta!

Charlotta sa...

Ursnygga och vad kul att ha något som inga andra har :-) Var det svårt att slipa? Har du slipmaskin eller hur gör man med lackade saker?

Fröken Pyssel sa...

Tack!

Charlotta: Jag har på obestämd tid lånat hem pappas slipmaskin, men ska köpa en egen snart för det är verkligen ovärderligt! Tidigare har jag slipat med sandpapper själv och det tar lång tid och man blir galen. Just dessa var ju knepiga att slipa mellan "gallret" och eftersom jag vill att allt ska gå så fort som möjligt och inte har tålamod så har jag köpt världens bästa grej, vit grundfärg/häftgrund som fäster på typ allt! (jag frågade i färgaffären om det fanns nått liknande för folk som mig som inte har tålamod att göra världens bästa grundjobb ;-)) Den är vit och tjock och sen kan man måla med vanlig snickerifärg ovan, den är verkligen super! Sista tipset är att gå till en riktig färgaffär och fråga efter en pensel som inte tappar stråna, man blir galen annars.

Charlotta sa...

Åh, tack för toppentips :-)

Fröken Fräken sa...

Fastän jag har målat så mycketvitt så upphör jag aldrig över hur fint det blir varje gång med vitt. Himla fina bokhållarlådor! :-)