Sidor

onsdag 22 september 2010

Väggmålning och färgångest

Inspirerad av olika väggdekorationer på nätet har jag gjort en väggmålning i storasysters rum. Hon har fått välja färger och motiv själv, vilket ju känns mest naturligt eftersom det faktiskt är just hennes rum, men åh nu har jag sådan färgångest! Tycker väggfärgen känns lite kall och så är den otroligt svårmatchad. T.ex passar ju inte alls lapptäcket in längre, fast jag var lite trött på det ändå och har spanat in fina tyger att sy ett nytt lapptäcke av (jag som aldrig mer skulle sy lapptäcken..). Och så har jag fyndat ett litet sminkbord till fröken som ska agera skrivbord, och vad ska det få för färg då? Turkost? Gult? Rosa? Vitt? Ska spegeln få vara kvar eller inte? (den står på golvet just nu..) Lillasyster har ett rum som går i rosa, grönt och gult och jag skulle vilja hitta tre färger som känns naturliga i storasyster rum också. Och så behöver hon en högre stol till såklart. Vit eller i någon rolig färg? Nu får ni hjälpa mig! (Fast om några månader har jag säkert målat om väggen i någon annan färg ändå, eller tapetserat kanske :-))

14 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Åh så fantastiskt fint !!! Du är så enormt duktig!!!

Underbara färger. Utifrån den bilden du visar så tycker jag inte att lapptäcket ska bort. Jag tycker att färgerna passar ihop. Kanske ser det annorlunda ut i verkligheten?

Skrivbord och stol, jag är ju ingen färgstark person utan en TantBrun så jag hade nog målat skrivbordet vitt och behållt det så. Alternativt svar. Fast du är en färgstark Fröken Pyssel så det kanske blir annat :)

Carin sa...

Fin vägg men tråkigt att du inte känner dig nöjd :( Du kanske kan inspireras av färgval och nyans i dockhuset tex rosa, blått och grönt. Då skulle du kunna ha skrivbordet vitt och måla stolen grön tex. Eller så behåller du stolen vit också och syr en fin grön stolsdyna till. Och så ett nytt lapptäcke då om du känner att du fortfarande stör dig på det gamla ;)

KRAM

Carin sa...

Eller grön stol med vita prickar ;)Fast du får du skippa dynan...

Jenny Bergvall sa...

Tycker det blev fin fint!! Underbara varma färger.

Stina Glaas sa...

Jag förstår vad du menar. Fondväggen i Fröken Lökens rum blev också blå. Jag hade tänkt mig en varm rosa, inte för att hon är tjej, utan för att jag tyckte att det skulle vara en behaglig färg. Så jag tycker också att hennes vägg känns kall. MEN mycket bättre än hennes egna förslag, som den elaka mamman helt enkelt inte gick med på - gröna väggar och svart tak. Hur ger man barn känsla för färg?? ;-)

Jo sa...

Vilken fin vägg! Seriöst, det är så att jag vill vara fem år igen och flytta hem till dig och bo i dina fina barnrum och leka med det superfina dockhuset! :D

Jag håller med föregående talare, lapptäcket ser ut att passa finfint!

Till skillnad från dig, så gillar ju jag det där med lapptäcke, så jag hade nog tagit tillfället i akt och sytt ett nytt som passade ändå ;)

Louise sa...

Var har du hottat de underbara "hyllfacken" som är ovanför sängen?

mvh Louise

Anonym sa...

Väggen är fantastiskt fin! Jag tycker också att lapptäcket fortfarande ser ut att funka. Turkost skrivbord skulle nog bli snyggt tror jag. Och en spegel är väl alltid populärt i ett barnrum. Man kan ju t ex tapetsera ramen i något passande papper/tapet.

millandante sa...

Vilken härligt pysslig blogg du har! Så roligt att hitta hit, det blev Bloglovin direkt!!:)

Hälsningar Milla

Slow-Eva sa...

Åh så fint!! Du har verkligen talang! förstår dock att det behövs något "varmt". Kanske måla skrivbordet i någon knallig färg? en varm gul färg kanske? Eller en hallonröd färg?

Jag tycker också att det ser ut som att lapptäcket passar in (och det är ju så fint!). Men som någon skrev ovan så kanske det ser anorlunda ut i verkligheten.

Jag brukar inte tycka att det blir bra om alla möbler är i samma färg eller träslag. Så är alla möbler vita tycker jag inte att du ska måla sminkbordet vitt. Men finns det någon möbler som inte är vit går det ju bra :) Kanske kompletera med fler textilier i mer varma färger?

ja... det är ju inte lätt att ge råd så här :)

Fröken Pyssel sa...

Tack snälla ni för tips och komplimanger!

Louise: Det är min morfar som har snickrat dem :-)

Louise sa...

åh... så synd för mig, jag letar efter sådana hyllfack till mina flickors rum. Jag får leta vidare, Tack för att du svarade!

mvh Louise

Fröken Fräken sa...

Jag tycker att det är själva nyansen på färger som gör om färger passar ihop. Dvs, det är svårt att blanda knalliga färger med ljusa glasspasteller, eller väldigt gråa färger med knalligt, tex. Så jag tycker att lapptäcket passar med väggen, men bordet inte riktigt då passar som det är. Men skulle du måla det i den blekgröna färger som jag tycker mig se i lapptäcket tror jag både lapptäcke, vägg och bord passar med varandra.

aLva sa...

Varför har jag inte ett så där fint rum...? :(