Sidor

söndag 5 augusti 2012

Lekköket i ny skrud

För tre år sedan byggde vi ett leksakskök till storasyster. Det har helt klart varit den mest uppskattade "leksaken" här hemma. Numer är det mest lillasyster som leker med barnköket och hon lagar mat till oss och gosedjuren varje dag.


Jag kände att det var dags för en köksrenovering. En enklare variant som fixas med en målarburk och symaskin. Med lite banköksinspiration sydde jag ett nytt draperi till skafferiet. Jag målade även rosa- och vitrutigt "kakel" som stänkskydd. Emaljkastrullen med tillhörande kanna köpte jag på loppis förra veckan. Även grytlappar och varukorg är secondhand-fynd. Tänk att kunna renovera ett kök på en kväll ;-)

34 kommentarer:

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Åh där har jag lätt kunnat vara liten! Vilket mysigt litet kök! Mycket bra piff! Kram!

Edith och Jag sa...

Tänk att ha ett sådant fint kök att leka i. Draperiet är helt underbart! Måste också säga tack för dina fina kommentarer. De gör mig så glad.
Kram Maria

Millan sa...

Fint!! Jag samlar inspiration till nästa köksrenovering ;-)

Annika GW sa...

Vilken förvandling! Det blev ju som nytt! Gillar alla små detaljer du gjort. Speciellt det rosa rutmönstret! Så sött! / Annika

Linda sa...

Åhh, vilket fint kök! Roligt med en renovering även för barnen.

mest virkat sa...

Lekköket är helt fantastiskt!!!!!!!!!!

Pysselmajorna sa...

underbart sött :)

Karin sa...

Men så gulligt! Vilket underbart draperi:) Du har så många fina idéer och en väldigt inspirerande blogg!
Kram:)

kavallinskan sa...

Vilket härligt kök! Så fint draperi du sytt! Väldigt bra gjort alltihop!
Kram kram

Lina sa...

Jag tror lätt att detta är det finaste barnkök jag sett. Sött, färgglatt och så lekvänligt. Alldels alldeles underbart.

MammaElva sa...

Men gud så fint! Helt underbart! Åh, vad jag ser fram emot att inreda ett sådant litet minikök till mina prinsessor en dag :)
Ha en fin dag! Kram

Rumpetuss sa...

Jätte jätte jättefint!!!!!

kungen o majkis sa...

Så himla mysigt :-)!! Där kommer lillasyster laga kanonkäk till gosedjuren skulle jag tro :-)!

Unknown sa...

Åh, så toppenfint! :D

Monkan sa...

Supergulligt kök :)

Fröken Prillig sa...

Så fint! Gillar det härliga förhänget!
/Åsa

sveas punkt. sa...

Fantastiskt sött! :)

Anna sa...

Åh vilken underbar blogg du har! Vill bara läsa hela nu i stället för att gå till jobbet... Kikar definitivt in hit igen. Kram Anna

Lifestyle By Lena sa...

Blir liksom alldeles mållös, vilken döm att få kliva in i det köket som barn.

Pysselbolaget sa...

Köket är jättefint! Jag byggde ett kök till Freja av en bänk från ikea men min lilla fröken har blivit lite för stor för sånt nu. Tråkigt, det finns ju så mycket fint till barnkök…

Jennie sa...

Så fint!!! Nu blir jag sugen att göra ett kök till lillens spis. Det skulle nog vara uppskattat...

House number 11 sa...

Åh, så fint! Underbart att få leka, ... laga mat vid det köket!
Kram Jenny

rafaellascreativa sa...

Vilket underbart kök,färgerna ,ja allting är så gulligt!!

Alva sa...

Jag skriver inte det här för att få fler läsare på min blogg. Jag skriver det för att det är viktigt. Livsviktigt till och med. Varje dag i Syrien dör folk. Folk som kämpar för sina liv och för andras liv eller oskyldiga barn som bara råkar leva just där. Jag ber dig att läsa det här http://ingetlivutanbocker.blogg.se/category/tankar-asikter.html och skriva under namninsamlingen för att rädda barnen i Syrien. För "ingen kan göra allt, men alla kan göra något". Tack

Nina sa...

Så sött! När jag var gravid och vi renoverade huset krävde jag att vi skulle spara plats i köket åt bebisens kök. Mannen försökte förklara att bebisen inte skulle vilja leka där för alltid och att vi kanske ändå ville ha lite bänk där men det köpte jag inte. Och det är jag glad för nu. Det är så himla mysigt att ha honom där medan man fixar i köket. Han lagar mat, bankar med spisluckan och slänger sina saker omkring sig. Snart kommer han nog börja leka där på riktigt dock=)

Katarina sa...

Som sagt var, riktigt snyggt! Vet inte om jag orkar måla om Jossans kök. Det är ju inte alls lika snyggt, men nu vill jag vila från renoverande ett tag .)

Fröken Pimpinett sa...

Oj så snyggt! Härliga färger på det lilla draperiet, och imponerande att orka måla rutigt kakel ;)

CreandoPhoto sa...

Tänk den som hade haft ett sånt ljuvligt tillhåll som liten.... :)

Kramar

Fröken Foto sa...

Får en att önska sig vara liten igen *ler*

kram kram Malin

miss w sa...

Åååh vad fint!! Bra och snabbt jobbat ;)

Malins Smått & Gott sa...

Så jättefint! Satt o funderade hur jag skulle göra med våran dotters rum. men nu har jag.nog kommit en bit på väg. tack för att du delar med dig av dina idéer! Så jätte mycke fint du gjort! får jag länka från min blogg?

Malins Smått & Gott sa...

Så jättefint! Satt o funderade hur jag skulle göra med våran dotters rum. men nu har jag.nog kommit en bit på väg. tack för att du delar med dig av dina idéer! Så jätte mycke fint du gjort! får jag länka från min blogg?

Helena, Craft and Creativity sa...

Bedårande. Jag vågar inte visa mina tjejer för då skulle de förmodligen rymma och flytta hem till er istället. ;-)

Randi sa...

Kjempefint!! :)