Sidor

tisdag 1 januari 2013

Om det bästa rummet

Idag landade familjen Pastill på svensk mark efter en underbart skön semester i Dubai. Precis som barnen skuttar jag lyckligt omkring i huset och inspekterar saker jag älskar och glömt bort att jag hade. Och så pussar jag på lurviga kattmagar som är lite rundare efter julen, precis som våra.


Jag strosar runt och lägger mig i sängen i vårt sovrum. Länge det tråkigaste stället i huset, men efter lite kärlek blev det bästa rummet. Jag tänker på hur mycket man kan göra själv med enkla medel. Saker behöver inte kosta för att det ska vara fint.

Pionlampan har jag gjort av tokigt många pysslade pompoms som jag limmat på en gammal rislampa. Som en stor maräng hänger den där mitt ovanför sängen.


Sänggaveln snickrade jag ihop själv och målade med en grå bets. Kuddarna sydde jag för ett par veckor sedan och gjorde egna textiltryck på. Den lilla galgen med hjärtat på är gjord av ståltråd. Ovanför sängen sitter ett hjärta med hela familjens fingeravtryck i.


Byrån fyndades för ett par hundralappar på blocket. Den var då i furu, men är nu lite slitet vit med rosablommig tapet inuti och handtag av en sönderklippt axelrem från en skinnväska. Kakfatet har jag gjort själv. Affischen på byrån fick jag på en vintage-marknad i Paris och det virkade överkastet och gungstolen fyndades på tok för billigt på Blocket.

Jag tänker att det inte bara är ekosmart och ekonomiskt att fynda och göra saker själv. Det är roligt. Det är det bästa jag vet. Och nu ska jag krypa ner i vår säng. Sova på min kudde och bli tvungen till att vika täcket under tårna för att undvika katt-attack. Och jag älskart! Borta bra men hemma bäst <3

18 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket underbart sovrum ni har! Förstår att du älskar det. Välkomna hem och gott nytt år! Kram

Karin sa...

Ja visst är hemma bäst!!!♥
Din kreativitet har flödat som vanligt och vilka fina kuddar du har gjort till dig och herr Pastill:)
Hoppas du sover gott i ditt ljusa, fina sovrum och att 2013 blir ett bra år!
Kramar!

hönapöna sa...

igår var jag på nyårsgudstjänst och lyssnade till min man som talade om att använda det gamla till att skapa något nytt.
Just det, tillsammans med massor av kreativitet skapar ett unikt & vackert hem - som ditt!
Välkomna hem förresten!

Mia sa...

Välkommen hem! Hoppas du sovit gott i ert jätte mysiga sovrum. Lampan är underbar och kuddarna väldans tjusiga. Gott nytt år önskar jag dig o familjen.

LissenTo sa...

Förstår att du trippade omkring hemma. Så mycket fint du gjort, skapat personlig hemmakänsla, med dina fiffiga pyssel, fru Pastill.

God fortsättning
Kram Lissen

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Galet mycket bra grejs du har gjort! Man blir inspirerad till tusen!
Välkomna hem igen och. god fortsättning! Kram!

Anonym sa...

Så utruligt nydelig rom og med dei skjønneste fargene og detaljene:)
Godt nyttår til deg!
Klem fra Lillian

Fröken Pimpinett sa...

Välkommen hem och gott nytt år! Dubai låter spännande, hade ni en fin resa?

Malin - Stjärnflocka sa...

det är verkligen underbart!!!
Så härligt att komma hem och se allt med "nya" ögon! :)
Kram Malin

Unknown sa...

Härligt med allt handgjort!

Åsa Tidqvist sa...

Vilket underbart sovrum ni har!

Tidy to be sa...

Håller med dig till fullo. Roligt att göra egna saker och ha saker som inte alla andra har, eller åtminstone känslan av att göra saker själv, och att återanvända! :)

Supermysigt sovrum.

Beas sa...

JUST så ska man tänka!!!

Emmi sa...

oj vad vackert. älskar blusen. som en bit av himlen

Jonna sa...

Kan förstå varför du trivs i det här rummet! Rogivande med roliga detaljer. väldigt bra

Elina sa...

Vad pysslig du är och så fint det blir! Bra inspiration.

Fröken S sa...

Åh, vad fint! Många fina saker i ett och samma rum! Jag förstår att det är skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst. Det är också lättare att uppskatta hemma när man varit borta...

Dagar av lycka sa...

Ett otroligt vackert sovrum. Förstår precis att det är favvorummet! Jag hade älskat det jag med :)

Kram Anna