Sidor

torsdag 27 juni 2013

juni moodboard

Så var det dags för sista temat hos inspirationsfabriken innan sommaruppehållet. Temat denna torsdag är "juni moodboard". Efter att jag fotat för detta tema så började jag fundera. Moodboard, vad är det egentligen? På wiki kan man läsa att det är "ett collage av material (till exempel bilder, texter, färger, foton, materialprover) som beskriver stämningen eller känslan i en plats eller en design."

Tja, jag tror att jag tänkt rätt. Jag har samlat känslan från mitt juni på några foton. Det är sommar, syrener, jordgubbar och betongpyssel. Det är lekar, spel och fotografering. Nya ljuslyktor som används som godis- och efterrättsskålar. Ljusa färger och spets på kläderna. Och så har jag provat olika framkallningslabb för att hitta det som passar mig allra bäst. Ja, det är mitt juni.

Jag hoppas ni förstår att jag var högst ironisk i mitt förra inlägg ;-) När jag fotade brickan så kom sambon in och sa "men hallå, känns det inte väldigt tillrättalagt". Och det ÄR det ju. Jag fotar ju vackra bilder, för det är det jag själv vill se. Bloggen är ju lite av min egen tillflyktsort och mina drömmar. Och så började jag skratta åt hela grejen. Det finns inte en kväll utan att storasyster skriker "jag vill INTE sova! livet är så orättvist!" och lillasyster, som faktiskt gillar att sova, blir ett litet eko och skriker "vill inte sova! orättvist!". Och när jag och sambon väl går och lägger oss så stupar vi och somnar på en minut. Precis som en helt vanlig familj alltså ;-)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad skönt att läsa att det var ironi, jag misstänkte det. Din värld på pastill är min tillflyktsort också, så fortsätt med underbart pyssel och superfina tillrättalagda kort :-)
Glad sommar på dig!

/Kyokushin ;-)

smäm sa...

Haha! Vilken lyx att slippa krångel om tandborstning etc, tänkte jag ;)

Petra / Popetotrora sa...

Så fint, Malin! Somrigt, ljust och fräscht. Precis som man vill ha det. :)

Johanna | Tillvaron.se sa...

Fantastiska juni. Rätta mig om jag har fel men har inte maj och juni varit fantastiska i år?!?

Haha, ja det lät som om du hade lite väl bra pli både på barn och sambo, hehe :)

tinajo sa...

Fint och somrigt moodboard! :-)

Johanna / Fru form o fix sa...

Fina, fina bilder som vanligt! Det är men blandade känslor vi lämnar juni bakom oss, det har varit en fin månad.

Katarina sa...

Förstår precis vad du menar :) Så är det, så ska det vara. Härliga bilder och vilken fin bricka du hittade! Smart och snyggt!
Kramar

Catarina sa...

Jag gillar verkligen dina bilder!!!
Dom är verkligen försommar!

Borgmästaren sa...

Spelplanen var verkligen en höjdare! Genialiskt och enkelt - och snyggt, som alltid!

Lina sa...

Vackert! Somrigt! Och finns det nåt bättre än att samla finheter att arrangera? Kramar!

Emilia sa...

Åh så fint!! Du har verkligen öga för design!

HönaPöna sa...

så fint...!
Och angående det där med förra inlägget så hade det ju varit trevligt om ni hade haft sådana kvällar. I så fall hade jag allt varit lite avundsjuk...

Fröken Fräken sa...

Med tanke på att det är i juli som jag har större delen av min semester så vill jag ju gärna dit, men juni var en fin månad det med, kanske den då det är som vackrast utomhus?

Jennica... sa...

Hihihi! Jodå....jag förstod..... :)
Men det lät väldigt trevligt.... :)

Kram!

Musqot sa...

haha det förstod vi! ;)
Härlig juni!!