Sidor

tisdag 11 augusti 2009

Dockvagn

Har letat och letat och äntligen hittade jag en gammal retro dockvagn som INTE redan var såld på Blocket ;-) Vagnen är en Emmaljunga från sent 60/tidigt 70-tal i röd galon och den är sååå fin! Ser ut precis som den vagnen jag åkte i när jag var bebis :-)

Finaste dockvagnen!

Tyvärr hade vagnen en hel del fläckar på insidan, antagligen gamla fuktfläckar, men dessa gick att täcka över genom att svampa på textilfärg i creme från Panduro.

Före - gamla fula fläckar...

Efter - målad med textilfärg

Med vagnen följde en gammal halm-madrass klädd i ett blommigt tyg. Det första jag gjorde var att slänga halm-madrassen och tvätta tyg samt vagn. Sydde sedan täcke med påslakan av orginaltyget som suttit runt halm-madrassen, samt en ny röd madrass och en vit/röd kudde.

Gosigt täcke och kudde

Säljaren sa att hans döttrar haft den som små och han hade tänkt att spara den till sina barnbarn, men han visste inte hur länge det skulle dröja innan han fick några så han sålde den. Oj vad arg jag blivit om jag var hans dotter ;-)

9 kommentarer:

Jess sa...

Jäklar vad snygg den var!! Shit, den får Lea vara rädd om :-D Fast leksaker är ju till för att lekas med :-)

Malin sa...

Åh vilken fin och vilken bra idé med att måla över fläckarna! :)

Charlotta sa...

Åhhh, den är helt underbar. Och så snyggt med rött. Härligt!

Fröken Pyssel sa...

Ja visst är den fin!

Jess: Haha, jag hade stora planer på att sy ett helt nytt innertyg och gud vet vad jag hade för planer, tills sambon sa just "Men det är en LEKSAK!" ;-) Insåg då att det var dags att sänka ribban lite.. :-)

Emelie sa...

MEN så fin!!!
Åh du är så flitig, duktigt imponerad!!!!
KRAM!!!!

Anna LB sa...

Åhhh, så fint! Otroligt. En sådan dockvagn hade jag, exakt, fast i annan färg.
Kul att se :-)

elin sa...

Jättefin! Hade också blivit skitsur om det varit min vagn. Och när jag skriver det så inser jag ju att mina föräldrar faktiskt gett bort alla saker från när jag var liten så jag kanske ska vara lite arg...

Sofia sa...

Vilket bra tips med textilfärg!!!
Tack!

Unknown sa...

Hej!
Jag har en liknande dockvagn som jag hade tänkt att sälja. Men har ingen aning vilket pris jag ska sätta. Vad köpte du din för?