Sidor

söndag 11 mars 2012

Hej 2-årstrots!

Lillasyster gör sitt allra bästa för att inte vara den där lilla söta systern längre, hon liknar mest ett argt litet monster. Det är tur att hon är så söt när hon sover ;-)


Varför lillasyster har en kockmössa på sig ute i lekparken? Ja, låt oss säga så här; Jag försökte förhandla ganska länge innan vi gick ut, men jag förlorade. Hon har vägrat ta av sig den på flera dygn..

I mitt huvud lyder mantrat "det är en fas, det går över, det är en fas, det går över..."

Ps. Tack snälla ni för fina tips i inlägget innan. Storasyster har nu gjort en trollslända och en nyckelpiga :-)

17 kommentarer:

ELINAS inspiration sa...

Ha, ha, ha. Känner igen mig otroligt mycket. Vår minsta är snart tre. En mycket envis liten dam. Precis som du brukar jag intala mig att det bara är en fas ;)
Ha en fin start på veckan!
Kram

Postadress Torslanda sa...

Ja de kan vara rejält trotsiga de där små :)
Så duktiga ni är med alfabetstavlan. Kan inte komma på ett enda djur på C just nu

Edith och Jag sa...

Skrattade rakt ut när jag läste ditt inlägg! Precis så där envis var min lilla dotter också i den åldern och i ytterligare några åldrar, typ 3-årsåldern, 4-5 årsåldern för att inte tala om 6-årsåldern. Nu är hon 12 och närmar sig 13 och det är ju en ålder då man kan förvänta sig både det ena och det andra trotset men precis nu så är hon ganska så lugn och beskedlig. Så det gäller att njuta nu för det kan ju ändra sig igen.
Hon är ju i alla fall alldeles fantastiskt söt i sin kockmössa, din lilla dotter.
Kram Maria

Mia sa...

Det bästa med att ha fler barn är att man bara behöver titta på det äldre syskonet och veta att det kommer att bli bättre.
Djur på c kanske kamel med c- camel eller för likt cigaretterna kanske.

Nyman sa...

Haha, precis sådär envis var jag när jag var liten :P Då jag prompt skulle ha mina röda vinterstövlar mitt i sommaren.

Men söt är hon i sin mössa, det måste jag säga :)

Ha en trevlig söndagskväll,
Malin

hönapöna sa...

fnissar och vet precis hur du har det...! Här kommer vi nog att gå i vantar till midsommar (minst) om Lillskrutten får bestämma! Två-åringar är söta ändå...!

Beas sa...

I KNOW vad du menar. Verkligen!

Jag har ett år mellan våra små telningar och hittlls har de ändå haft sina humör som på en gungbräda - den ena UPP, den andra NED. Om de ändå kunde bestämma sig för att var UPP, UPP UPP!!! båda två samtidigt så skulle väl allt vara smörkrämsfint. :-S

CreandoPhoto sa...

*skratt* ja, det går över och är så sunt så sunt när det håller på (det är sant, det är det) :)

Men det är tur att de är som änglar när de somnar. Vissa dagar behöver man verkligen se det....

Kramar Kicki

Fröken Pimpinett sa...

oj vad jag känner igen situationen! Det är mycket nej och gallskrik hemma hos oss just nu - och jag upprepar samma mantra som dig.
Jag är imponerad av vilken uthållighet en tvååring har - orka trotsa alla beslut heela dagen liksom.

Stina Glaas sa...

Visst är viljeträningsfaserna härliga? ;-) Himla jobbigt bara för barnen att föräldrarna blir så himla trotsiga då och plötsligt har helt tokiga idéer om Allting. ;-)

Hon är Bedårande. <3

Sofia sa...

Hehe känner igen det där. Min son sov med ryggsäck på i en vecka. Man får välja sina strider ;-)

Fröken Foto sa...

:D *haha* känner igen det. Min son hade ett hemmasytt förkläde på sig varje dag i fem månader... Hur snyggt som helst :)
Kram kram Malin

Fröken Gredelin sa...

Tackar så mycket för tipset om pimpade tändsticksaskar med godis i! Har lagt upp dem på min blogg och länkat till dig!

Känner för övrigt igen tendenserna, dock är min son lite yngre än din dotter gissar jag och har inte riktigt kommit in i "värsta" fasen än:) Men jag märker ju redan nu vilket tålamod man bör besitta som förälder- tur att de små liven är så söta när de sover i alla fall:-)

Skyddsänglar sa...

Oj oj vad söt Lillasyster är. Det är lite charmigt med trots också.. speciellt om man ska ha en sådan söt kockmössa på sig!

Elinor sa...

Oh, I feel you.. Min snart 2,5-åring har precis också börjat. Superbusig och visar stark egenvilja. Hoppas det går över snart... eller ska det vara så i 16 år framöver?

Helena, Craft and Creativity sa...

Mmm... känner igen det där alltför väl. Min lilla skrutta är 4 år nu och det har inte gått över än. Ingen vidare tröst kanske... ;-) Men å andra sidan är hon världens charmigaste, roligaste, gladaste och gosigaste också. Och söt när hon sover! :-)

Evasleva sa...

Haha, trodde jag lämnat en kommentar här för det borde jag gjort ;) För jag känner så igen mig och samtidigt är ju dottern så otroligt rolig och mysig och kan så myckets jälv :)